24 Σεπτεμβρίου 2021

Από τον Υπουργό-«πλασιέ» της Protergia στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Η κυβέρνηση εκχωρεί την πλειοψηφική συμμετοχή του Δημοσίου σε ιδιώτες επενδυτές αφήνοντας τη μέχρι σήμερα μεγαλύτερη δημόσια επιχείρηση της χώρας με μειοψηφικό μερίδιο


Αντιμετωπίζονταν ως τρελοί και συνωμοσιολόγοι όσοι πριν ένα χρόνο κατηγορούσαν τον  υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης. Στο πλαίσιο της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης είχε επισκεφτεί το περίπτερο της Protergia, της εταιρείας του Ομίλου Μυτιληναίος, ανταγωνίστριας της ΔΕΗ στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Τότε δέχτηκε σφοδρή κριτική, για το γεγονός πως δεν αρμόζει σε Υπουργό, που μάλιστα το χαρτοφυλάκιό του περιλαμβάνει και τη ΔΕΗ, να φωτογραφίζεται περιχαρής με ανταγωνιστές της. Μάλιστα, πολλοί έκαναν λόγο για προπομπό ιδιωτικοποίησης του δημόσιου παρόχου ρεύματος. Σαν σύμπτωση ένα χρόνο ακριβώς μετά η ΔΕΗ ιδιωτικοποιείται εν κρυπτώ!

Η κυβέρνηση εκχωρεί την πλειοψηφική συμμετοχή του Δημοσίου σε ιδιώτες επενδυτές αφήνοντας τη μέχρι σήμερα μεγαλύτερη δημόσια επιχείρηση της χώρας με μειοψηφικό μερίδιο, την ώρα που είναι απαραίτητη η ισχυρή και δημόσια ΔΕΗ με τις ανατιμήσεις που έρχονται.

Με πρόσχημα την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για την άντληση 750 εκατ. ευρώ μπαίνουν ιδιώτες στη ΔΕΗ, περιορίζοντας δραστικά το ποσοστό που ελέγχει το δημόσιο.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου