Σε νέο επίπεδο ανεβάζει την επικοινωνιακή τακτική της η κυβέρνηση της Ν.Δ μέσω των προγραμμάτων της κρατικής διαφήμισης με τα οποία προπαγανδίζει στα μίντια την πολιτική της. Το πρόσφατα πρόγραμμα προβολής “εκστρατείας” που επανεγκρίθηκε αφορά την ενημέρωση των δανειοληπτών στεγαστικών δανείων του υπουργείου Οικονομικών. Όπως ήταν γνωστό από τις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου το πρόγραμμα ανέρχεται σαν 4.588.000 ευρώ. Η νέα είδηση και έγκριση είναι πως το ποσό των 3.588.000 ευρώ θα διατεθεί από τον προϋπολογισμό δημοσίων επενδύσεων! Το υπόλοιπο ένα εκατ. θα καλυφθεί από τους πόρους του υπουργείου. Οπότε αναμένουμε διαφημίσεις με το “σώσε το δάνειο σου” με σωρεία διαφημίσεων σε τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες, διαδίκτυο, social media. Οι δανειολήπτες που κινδυνεύουν από τους χιλιάδες πλειστηριασμούς καλούνται έτσι στο “ψηφιακό μαντρί” όπου προσφέρεται ενημέρωση για πιθανή ελπίδα να σώσουν το σπίτι και την περιουσία τους.
Η κρατική διαφήμιση στο μεταξύ ολοένα και αυξάνει τα κονδύλια της. Μέχρι αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τις εγκρίσεις που δόθηκαν, προβλέπεται να δαπανηθούν σχεδόν 19 εκατ. ευρώ σε κρατικά επικοινωνιακά προγράμματα από φορείς του στενού δημόσιου τομέα (υπουργεία, περιφέρειες, δήμοι). Τα μεγαλύτερα επικοινωνιακά προγράμματα, εκτός από το παραπάνω του υπουργείου Οικονομικών, αφορούν στο υπουργείο Εσωτερικών για την προπαγάνδιση της επιστολικής ψήφους στις Ευρωεκλογές του Ιούνη (1.500.000 ευρώ για το εσωτερικό και 3.500.000 εκατ. για τους εκτός της χώρας, άρα σε ξένα ΜΜΕ), στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης (1.860.000 ευρώ) και την Επιτελική Δομής ΕΣΠΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος (2.046.000,00 ευρώ).
Τα αμέσως επόμενα υψηλότερα προγράμματα διαφήμισης -προβολής αφορούν έως τώρα στις περιφέρειες: Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας 1.546.000 ευρώ, Περιφέρεια Πελοποννήσου 980.000 ευρώ, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου 700.000 ευρώ.
Η κρατική διαφήμιση χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση της Ν.Δ ως ένα ακόμη “φίμωτρο” στα μίντια, με την αρχή “ο διαφημιζόμενος έχει πάντα δίκιο”, τα ΜΜΕ δεν δημοσιεύουν οτιδήποτε αρνητικό ή κριτικό στην πολιτική όσων πληρώνουν για διαφήμιση.
-ΔΙΑΒΑΣΤΕ, επίσης, σχετικά με τη δημοσιογραφία:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου