28 Φεβρουαρίου 2024

Έγκλημα στα Τέμπη: Ολόκληρη η συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής Διερεύνησης Ανεξάρτητων Πραγματογνωμόνων Οικογενειών των θυμάτων στα Τέμπη (VIDEO)

Ολόκληρη η συνέντευξη Τύπου πραγματογνωμόνων και οικογενειών των Τεμπών (video) 

Προχθές, Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου του 2024, δύο μέρες πριν συμπληρωθεί ο ένας χρόνος από την μαύρη επέτειο του κρατικού εγκλήματος των Τεμπών, οι οικογένειες και οι πραγματογνώμονες έδωσαν συνέντευξη Τύπου. Παρουσίασαν όλα τα στοιχεία, που καταδεικνύουν τόσο την αρχική ευθύνη, όσο και τις απόπειρες συγκάλυψης.

Η Επιτροπή Διερεύνησης Ανεξάρτητων Πραγματογνωμόνων Οικογενειών παρουσίασε χθες τα ευρήματα διερεύνησης του δυστυχήματος. Έκαναν ως τεχνική σύμβουλοι την δουλειά που αρνήθηκε να κάνει το κράτος και τουλάχιστον έχουν την συνείδησή τους ήσυχη.

Τα μέλη της επιτροπής, ο Γιώργος Βλασσόπουλος Υποπτέραρχος (Ι) ε.α., ο Φαίδων Καραϊωσηφίδης Αεροναυπηγός Μηχανικός, Διερευνητής Αεροπορικών Ατυχημάτων, ο Κώστας Λακαφώσης Μηχανολόγος-Αεροναυπηγός Μηχανικός, Πραγματογνώμονας Ατυχημάτων, ο Βασίλης Παπαδόπουλος, Μηχανολόγος Μηχανικός, Πραγματογνώμονας Ατυχημάτων και ο Γιώργος Περιβολιώτης Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Πραγματογνώμονας, Σύμβουλος Ασφαλείας, ο καθένας ειδικός στον τομέα του, παρουσίασαν τα ευρήματά τους στην Ελλάδα και κυριολεκτικά στον κόσμο. Καθώς όλος ο κόσμος απορεί πώς συνέβη μετωπική σύγκρουση τρένων το 2024 στην Ευρώπη.

Ύστερα τον λόγο πήραν οι συγγενείς των θυμάτων, μίλησαν για τις προσωπικές τους σχέσεις, αλλά δεν παρέλειψαν να στηρίξουν τους επιζώντες και ειδικά τις επιζήσασες που βρέθηκαν με θάρρος ανάμεσά μας. Αυτό που πρέπει να κρατήσετε είναι οι προσπάθειες συγκάλυψης, η μηδενική οργάνωση και η πλήρης αποτυχία του κρατικού μηχανισμού πριν και μετά το δυστύχημα. Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος για πολλά λόγια καθώς όλα τα στοιχεία, η αλήθεια και τα τραγικά περιστατικά εκτυλίσσονται μπροστά σας. 

Ένας ακόμη λόγος να ντρεπόμαστε που ζούμε σε αυτή την χώρα

Η Ελλάδα σου δίνει καθημερινά λόγους να ντρέπεσαι που ζεις σε αυτήν και κυρίως για τα πρόσωπα που βρίσκονται σε πολιτικές θέσεις και θέσεις ευθύνης.

Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε, απαιτούμε δικαιοσύνη.


ΠΗΓΗ

-ΔΙΑΒΑΣΤΕ και τα ακόλουθα σχετικά:

-Δάκρυα για τους νεκρούς και οργή για την αδιανόητη κρατική αδιαφορία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου