24 Αυγούστου 2020

Τήνος: Παρ.28 - Σαβ.29 - Κυρ.30 Αυγούστου 2020, θα πραγματοποιηθεί το 8ο Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Τήνου

 

 Ακολουθεί το πρόγραμμα του Φεστιβάλ:


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020 
 
- 18:00 – GENDER HOOD – ΞΙΝΑΡΑ (*εργαστήριο για παιδιά, περιορισμένος αριθμός συμμετοχής) «Ηρακλής Πουα-Ρόζ» Βιωματικό εργαστήρι για την ισότητα για παιδιά 5-8 ετών από την ομάδα του Genderhood Στα παιδιά αρέσει να εξερευνούν. Χρώματα, σχήματα, αισθήσεις, με άλλα λόγια παιχνίδια. Μέσα από αυτά ανακαλύπτουν τους εαυτούς τους και συγχρόνως τους δίνουν ζωή. Τι συμβαίνει όμως όταν τα μάτια των παιδιών βλέπουν μόνο παιχνίδια σε γαλάζιες και ροζ αποχρώσεις; Μήπως η φαντασία τους μειώνεται; Μήπως το μυστήριο χάνεται; Το εργαστήρι "Ηρακλής Πουά-Ροζ" είναι μία πρόσκληση για διάσωση του χαμένου μυστηρίου. Μέσα από εικαστικές δημιουργίες, τα παιδιά πειραματίζονται με παιχνίδια όλων των χρωμάτων και σχημάτων. Σχεδιάζουν τα δικά τους παιχνίδια και γρήγορα καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχουν αγορίστικα ή κοριτσίστικα παιχνίδια. Όλα τα παιχνίδια είναι για όλα τα παιδιά, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τις κλίσεις τους. Τα παιδιά μετατρέπονται σε ντεντέκτιβ και είναι έτοιμα να λύσουν το μυστήριο! Το Genderhood είναι μία οργάνωση που εστιάζει στη βιωματική μάθηση για την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μέσα από το παιχνίδι και τις εικαστικές τέχνες τα παιδιά εξερευνούν τους ρόλους και τα στερεότυπα που φέρουν επειδή γεννήθηκαν αγόρια ή κορίτσια. Αναζητούν ποια θέλουν να είναι η θέση τους στην κοινωνία και μαθαίνουν πώς να τη δημιουργήσουν. Έτσι, βλέπουμε παιδιά να μεγαλώνουν χωρίς διακρίσεις, με ελευθερία έκφρασης και αυτοπεποίθηση.

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020 
 
- 20:00 - ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΥ, ΟΜΑΔΑ BOALITARIA Για πόσο ακόμα θα μένουμε στα σπίτια που μένουμε;Τι μπορούμε να κάνουμε για να μη βγει το σπίτι μας στο δρόμο;Και τι γίνεται με αυτούς που το σπίτι τους είναι ήδη στο δρόμο;Υπάρχει άλλος δρόμος; Η Ομάδα Θεάτρου του Καταπιεσμένου boalitaria, χρησιμοποιώντας τεχνικές του Θεάτρου του Καταπιεσμένου, σας καλεί να ψάξουμε μαζί απαντήσεις. Σας περιμένουμε με χαρά! 
fb: boalitariaboalitaria.wordpress.com

ΚΥΡΙΑΚΗ 30
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020
 
- 18:30 – ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΓΗ, ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ (*εργαστήριο για παιδιά, περιορισμένος αριθμός συμμετοχής)
 
19:00 – ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ/ΣΥΖΗΤΗΣΗ : «ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»
 
21:40 – STAND UP COMEDY – Αλέξανδρος Τιτκώβ - Οδυσσέας Μαυρομμάτης Μπορεί το stand-up comedy να μην είναι τόσο κερδοφόρο όσο ένα αιολικό πάρκο, και σίγουρα δεν θα έρθετε στα γόνατα για να το δείτε, αλλά πάντα υπάρχει χώρος για λίγα αστεία. Δύο κωμικοί θα βγούνε με την σειρά τους στην σκηνή και θα σας πούνε ό,τι τους απασχολεί τον τελευταίο καιρό, τις σκέψεις τους, τις ανησυχίες τους, και κυρίως τις βλακείες που δεν μπορούν να συζητήσουν σε παρέα γιατί θα τους πούνε "ωχχ πια πάλι τα ίδια λες σταμάτα". Οπότε αναγκαστικά ψάχνουν μικρόφωνο και ηχεία για να ακουστούνε! Πρώτος θα βγει ο Αλέξανδρος Τιτκώβ. Μπορεί να κοντεύει 30, αλλά στην καρδιά παραμένει νέος. Κυρίως γιατί ακόμα δεν πήρε πτυχίο και μένει με την μάνα του. Μετά ο Οδυσσέας Μαυρομμάτης. Ένα ήσυχο και πράο παιδί, εκτός άμα τον γνωρίσεις μέσα από το stand-up του. Εκνευρισμένος με όλα, παθιασμένος με λίγα. Αυτοί θα βάλουν τα αστεία, εσείς το γέλιο! Και στο τέλος όλοι κι όλες θα βάλουμε τα φλοράλ φορέματα για να πάμε στο ρεμπέτικο γλέντι που ακολουθεί. Εκεί θα πιούμε για να ξεχάσουμε ό,τι ακούσαμε στην παράσταση.
 
Περισσότερα στη σελίδα του Φεστιβάλ στο fb8ο Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Τήνου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου