21 Αυγούστου 2020

Σύρος: Αύριο, Σάββατο 22/8/2020, Δράση Ανακύκλωσης πλαστικού από την ΚΟΙΝΣΕΠ Απάνω Μεριά Σύρου & ώρα 18.00 στην πλατεία Μιαούλη:

 
Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής
και Κοινωνικής Ωφέλειας για την Δημιουργία,
Διαχείριση και Προστασία του Περιβαλλοντικού
Πάρκου Απάνω Μεριάς Νήσου Σύρου

 
Διοικούσα Επιτροπή
 
Σύρος 20/8/2020
 
Δελτίο Τύπου
 
Η ΚΟΙΝΣΕΠ Απάνω Μεριά σας προσκαλεί στην δράση ενημέρωσης για το έργο Precious Plastic Cyclades, το οποίο υλοποιεί εδώ και ένα χρόνο. Το Σάββατο 22/8/20 στην Πλατεία Μιαούλη, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά πως πλαστικά σκουπίδια μπορούν να μετατραπούν σε χρηστικά αντικείμενα και τεχνουργήματα με τη βοήθεια των μηχανημάτων Precious Plastic.
 
Το Precious Plastic είναι ένα παγκόσμιο εγχείρημα για την ανακύκλωση μικρής κλίμακας με τη χρήση μηχανημάτων ανοιχτού σχεδιασμού και χαμηλού κόστους. Η ΚΟΙΝΣΕΠ Απάνω Μεριά κατασκεύασε το 2019 τέσσερα μηχανήματα (μηχάνημα θρυμματισμού, πρέσσα και δύο μηχανήματα έγχυσης ελεύθερης ροής και με καλούπια). Την κατασκευή των μηχανημάτων χρηματοδότησε το Cyclades Preservation Fund, το οποίο συνεχίζει να υποστηρίζει το έργο της ΚΟΙΝΣΕΠ Απάνω Μεριά για την εκπαίδευση στην ανακύκλωση μέχρι και σήμερα.

Μπορείτε επίσης να μας ενισχύσετε φέρνοντας τα πλαστικά σας καπάκια ή μπουκάλια από αφρόλουτρα (πολυαιθυλένιο-PE και πολυπροπυλένιο-PP) για τα μελλοντικά μας έργα, μέσα σε σακούλες ή μπουκάλια, τα οποία για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας ΔΕΝ θα χρησιμοποιηθούν άμεσα, θα απολυμανθούν εξωτερικά και τα περιεχόμενά τους θα παραμείνουν αχρησιμοποίητα για διάστημα ενός μήνα.

Θα τηρηθούν αποστάσεις ασφαλείας και όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του SarsCov2.

Για την ΚΟΙΝΣΕΠ Απάνω Μεριά,

Η Διοικούσα Επιτροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου