30 Δεκεμβρίου 2020

Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων: ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΔΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ. ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

ΦΩΤΟ από Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών

 

Α΄ ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΔΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Ο αγώνας του τηνιακού λαού και της τηνιακής κοινωνίας ενάντια στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών από την Ενεργειακή ΕΠΕ Κυκλάδων συνεχίζεται, παράλληλα όμως συνεχίζεται και η προσπάθεια τρομοκράτησης των πολιτών που αντιστέκονται στα σχέδια της κυβέρνησης και για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών και του αιολικού πάρκου στο νησί.

Τις προηγούμενες μέρες μάλιστα, η προσπάθεια τρομοκράτησης από το Λιμεναρχείο της Τήνου ξεπέρασε κάθε όριο, καθώς με κατασκευασμένες και ψευδείς κατηγορίες (όπως καταγγέλλουν και πολίτες του νησιού), καταλογίζονται πρόστιμα σε πολίτες του νησιού, ειδικότερα για όσους θεωρείται ότι πρωτοστατούν στο κίνημα εναντίον της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών. Προφανής στόχος είναι ο εκφοβισμός και η τρομοκράτηση των πολιτών για να συμμορφωθούν στις προθέσεις και τη βούληση της κυβέρνησης και των ομίλων με τους οποίους συνεργάζεται.

Είναι πρωτοφανείς λοιπόν οι ενέργειες του Λιμενικού της Τήνου, να καλούν στο λιμεναρχείο πολίτες κι να τους επιβάλουν πρόστιμα για συγκεντρώσεις, στις οποίες (όπως και οι ίδιοι αναφέρουν) δεν συμμετείχαν και όλα αυτά με βάση τη “λίστα των υπόπτων”, που προφανώς έχει συνταχθεί από τις αρχές του νησιού.

Είναι πρωτοφανές να συνεχίζεται με τόσο μεγάλη ζήλο και έπαρση η προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει με το “έτσι θέλω” την εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε μια κοινωνία που σύσσωμη αντιστέκεται απέναντι στο συγκεκριμένο έργο.

Ως σωματείο εκπαιδευτικών, ως Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων συντασσόμαστε για άλλη μια φορά με τον αγώνα του τηνιακού λαού ενάντια στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στο νησί.

Απαιτούμε :

  • Να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις και οι κατηγορίες εναντίον των πολιτών της Τήνου που συμμετέχουν στον αγώνα ενάντια στις ανεμογεννήτριες.

  • Να ανακληθούν άμεσα όλα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν εναντίον των Τηνιακών πολιτών τις προηγούμενες ημέρες.

  • Να σταματήσει άμεσα η προσπάθεια φίμωσης και τρομοκράτησης του τηνιακού λαού απέναντι στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων και ανεμογεννητριών στο νησί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου