21 Απριλίου 2021

Σύρος: Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΥΡΟΥ ζητάει τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων του νοσοκομείου


ΘΕΜΑ: Συμβασιούχοι Γ.Ν. ΣΥΡΟΥ

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει προσπάθειες ανάπτυξης του Νοσοκομείου (Πτητική Βάση ΕΚΑΒ, Εγκατάσταση νέου σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, έναρξη παιδιατρικής κλινικής έναρξη ΜΑΦ, νέοι Ιατροί).

Τα παραπάνω «ακυρώνονται» σε μεγάλο βαθμό από την σοβαρή υποστελέχωση από μόνιμο προσωπικό στην Νοσηλευτική, Τεχνική και Διοικητική υπηρεσία.

Την παρούσα χρονική περίοδο, εν μέσω της πανδημίας, η επιλογή της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας είναι οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, προκειμένου να καμουφλαριστεί το τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης των νοσοκομείων.

Καθοριστικής σημασίας για την λειτουργία του υποστελεχωμένου νοσοκομείου μας, ,αποδείχτηκε η εργασία των κάθε λογής συμβασιούχων, οι οποίοι, αν και ορισμένου χρόνου, κάνουν καθημερινά όλα όσα κάνουν και οι μόνιμοι εργαζόμενοι, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Αυτό αποδεικνύεται και από τις διαδοχικές παρατάσεις των συμβάσεων τους, καθώς η αποχώρησή τους θα σήμαινε την κατάρρευση υπηρεσιών και τμημάτων

Η πανδημία του κορονοϊού ανέδειξε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως η ύπαρξη ενός πλήρως στελεχωμένου και εξοπλισμένου δημόσιου δωρεάν συστήματος υγείας, αποτελεί ουσιώδη και απαράβατο όρο για αξιοπρεπή διαβίωση, ειδικά τις νησιωτικές περιοχές.

Ως σύλλογος εργαζομένων και στο πλαίσιο του αγώνα μας για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ζητάμε:

  1. Την μονιμοποίηση όλων των ειδών συμβασιούχων που εργάζονται στο νοσοκομείο μας

  2. Από τους βουλευτές του νομού να πάρουν θέση για το ζήτημα των συμβασιούχων, κάνοντας παράλληλα σχετική επερώτηση στη βουλή για το εργασιακό τους μέλλον

  3. Από τον Διοικητή του νοσοκομείου μας, και το Διοικητικό Συμβούλιο των διασυνδεόμενων νοσοκομείων να πάρουν απόφαση ότι κανείς συμβασιούχος δεν πρέπει να απολυθεί και ότι επιβάλλεται να παραμείνουν με μόνιμη σχέση εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου