15 Απριλίου 2021

Τρίτη, 20/4/2021: Κάλεσμα σε Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στον ΕΦΚΑ Πειραιά από την Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Συνταξιούχων ΝΑΤ (ΠΣΣ-ΝΑΤ)


Συγκέντρωση ΠΕΝΕΝ - ΠΣΣ-ΝΑΤ στις 20/4 στον ΕΦΚΑ Πειραιά

Η ΠΕΝΕΝ και ο ΠΣΣ-ΝΑΤ πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον ΕΦΚΑ Πειραιά στις 20 Απρίλη 2021 στις 7.30 το πρωί αναδεικνύοντας το σύνολο των προβλημάτων που αφορούν τα κοινωνικοασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά προβλήματα των Ναυτεργατών.

Οι διαδοχικές αντιασφαλιστικές "μεταρρυθμίσεις" όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια (11 στο σύνολο) έχουν υπονομεύσει τα συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα, οδήγησαν στην δραματική μείωση των ασφαλιστικών μας παροχών στην κύρια σύνταξη, το επικουρικό, το εφάπαξ.

Η κατάργηση της αυτοτέλειας του ΝΑΤ και των υπόλοιπων Ταμείων μας έχουν με την σειρά τους χειροτερεύσει την απόδοση των παροχών των ασφαλιστικών δικαιωμάτων στους δικαιούχους Ναυτεργάτες, οι οποίοι πέρα από την ανείπωτη και πρωτοφανή ταλαιπωρία αναμένουν τις συντάξεις τους διανύοντας έναν πραγματικό μακροχρόνιο γολγοθά....

Παρά τις επαναλαμβανόμενες επικοινωνιακές κυβερνητικές φανφάρες περί επιτάχυνσης των ρυθμών καταβολής των συντάξεων, η ζωή αποδείχνει ότι όλα αυτά είναι κούφια λόγια χωρίς το παραμικρό αντίκρισμα.

Η κατάσταση έχει διαμορφώσει ένα κλίμα ανασφάλειας αλλά και οργής στους απόμαχους της θάλασσας και ο εμπαιγμός συνεχίζεται χωρίς τέλος.

Στην κατεύθυνση αυτή οι Διοικήσεις ΠΕΝΕΝ - ΠΣΣ-ΝΑΤ πήραν την πρωτοβουλία και πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας με σκοπό να αναδείξουν το πρόβλημα και ταυτόχρονα να δοθεί άμεσα λύση σε αυτό.

Κεντρικά αιτήματα - διεκδικήσεις μας είναι:

- Κατάργηση όλων των ασφαλιστικών νόμων και επαναφορά των δικαιωμάτων μας.

- Επαναφορά της αυτοτέλειας του ΝΑΤ και των άλλων Ταμείων μας.

- Άμεση απόδοση των ασφαλιστικών - συνταξιοδοτικών παροχών των απόμαχων της θάλασσας.

Καλούμε τους συνταξιούχους και εν ενεργεία Ναυτεργάτες να δώσουν με την συμμετοχή τους στην συγκέντρωση το δικό τους αγωνιστικό παρόν και να επιβάλουν με την πάλη τους να γίνει σεβαστός ο μόχθος και τα δικαιώματά τους.

Οι Διοικήσεις

Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΝΑΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου