23 Απριλίου 2021

Τήνος: Αναφορά από το "Κοινό Τηνίων" προς τις δημόσιες αρχές σχετική με την ενοικίαση - παραχώρηση παραλιών στην Τήνο και την εγκατάσταση - λειτουργία beach bars.


Αναφορά, από τις 12 Απριλίου 2021, απέστειλε η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση "Κοινό Τηνίων" προς τις παρακάτω υπηρεσίες

1. Κτηματική Υπηρεσία Κυκλάδων
2. Δήμος Τήνου
3. Λιμεναρχείο Τήνου
4. Αστυνομικό Τμήμα Τήνου
 
προκειμένου να διερευνηθούν πιθανές παρανομίες σχετικά με την ενοικίαση παραλιών και την εγκατάσταση μόνιμων κατασκευών σε αυτές και μέχρι τι 21 Απριλίου 2021 δεν είχαν λάβει κάποια απάντηση, ενώ, σύμφωνα με τη Δημοτική Κίνηση, οι διαμαρτυρίες των πολιτών πληθαίνουν.
 
Ακολουθεί ολόκληρη η αναφορά:

ΑΝΑΦΟΡΑ 

Με την επιστολή μας αυτή θα θέλαμε να σας αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με τον ν. 2971/2001 όπως αυτός έχει τροποποιηθεί και ισχύει, επιτρέπεται η επιχειρηματική δραστηριότητα των υπαίθριων, παραλιακών καταστημάτων γνωστών ως beach bars. 

Ο ίδιος νόμος όμως καθώς και η τελευταία σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση 47458 ΕΞ 2020, θέτουν συγκεκριμένους κανόνες και όρους, όσον αφορά την κατασκευή των μη μόνιμων εγκαταστάσεων, τον τρόπο λειτουργίας τους καθώς και τη διατήρηση του χαρακτήρα και της μορφολογίας του αιγιαλού.

Αποφασίσαμε να απευθυνθούμε στις υπηρεσίες σας, μετά από αρκετές διαμαρτυρίες πολιτών, σχετικά με υπάρχουσες και ειδικότερα με υπό κατασκευή επιχειρήσεις. Πρόκειται για ογκώδης κατασκευές, που αλλοιώνουν το χαρακτήρα και πιθανότατα δεν τηρούν την νομοθεσία περί προστασίας του αιγιαλού, αποτελώντας καταστροφικές παρεμβάσεις στο περιβάλλον.

Παρακαλούμε τις υπηρεσίες σας, ως έχουσες ευθύνη προστασίας του αιγιαλού και τήρησης της σχετικής νομοθεσίας, να παρέμβουν άμεσα όπως προβλέπεται από τον νόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου