22 Φεβρουαρίου 2021

Η «δροσερή πνοή της δημοκρατίας» στο ΑΠΘ: MAT σέρνουν φοιτητή με το κεφάλι στο δρόμο - Ανακοίνωση πανεπιστημιακών (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΠΘ: MAT σέρνουν φοιτητή με το κεφάλι στο δρόμο (video)

 
Μια πρόγευση από τη «δροσερή πνοή της δημοκρατίας», όπως χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την είσοδο της αστυνομίας στα πανεπιστήμια, έλαβαν οι φοιτητές του ΑΠΘ που διαμαρτύρονταν στο κτίριο διοίκησης του Πανεπιστημίου ενάντια στην εφαρμογή του νέου νόμου για τα ΑΕΙ.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε άνδρες των ΜΑΤ φαίνονται να σέρνουν το κεφάλι φοιτητή στο δρόμο καθώς τον απομακρύνουν.

Όπως αναφέρει η ΕΦΣΥΝ «φοιτητές βρέθηκαν και έξω από το κτίριο φωνάζοντας συνθήματα κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Αυτές έφτασαν στο χώρο μετά από ενημέρωση του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης από τον πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκο Παπαϊωάννου» ο οποίος επικαλέστηκε τον πρόσφατο νόμο της ΝΔ για τα πανεπιστήμια».

Φοιτητές είχαν προχωρήσει σε κατάληψη της πρυτανείας του πανεπιστημίου, όπου δεν διεξάγονται μαθήματα λόγο του κορονοϊου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις αφού εισέβαλαν στον χώρο διαμαρτυρίας των φοιτητών, προχώρησαν σε συλλήψεις μέσα στην Πρυτανεία. Σύμφωνα με το Left.gr πληροφορίες κάνουν λόγο για λιποθυμία μιας φοιτήτριας την ώρα που τη συλλάμβαναν τα ΜΑΤ.

Σε άλλο βίντεο εμφανίζονται άνδρες των ΜΑΤ να επιτίθενται σε δημοσιογράφους και να χτυπούν εικονολήπτη.



Κόμματα της αντιπολίτευσης καταδίκασαν τον άγριο ξυλοδαρμό φοιτητών από τις δυνάμεις του Χρυσοχοϊδη.

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Χ. Αβραμίδης «η κατάληψη της Πρυτανείας ΑΠΘ συνεχίζεται. Η αστυνομία αποχώρησε χωρίς να καταφέρει να την εκκενώσει».

ΠΗΓΗ

  • Περισσότερα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ, ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ στο alterthess 
  • Ακολουθεί η ανακοίνωση των πανεπιστημιακών:

Πανεπιστημιακοί: Με φρίκη παρακολουθούμε την εισβολή των ΜΑΤ με πρόσκληση του πρύτανη

Ανακοίνωση από την Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών ΑΠΘ και ΠαΜακ

ΦΩΤΟ από Ημεροδρόμο

Ανακοίνωση για την καταστολή των ΜΑΤ εξέδωσε η Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών ΑΠΘ και ΠαΜακ στην οποία επισημαίνουν ότι “με φρίκη και αποτροπιασμό παρακολουθούμε την εισβολή, κατόπιν πρόσκλησης του πρύτανη, ΜΑΤ και ΟΠΚΕ στο ΑΠΘ, το ξύλο, τη ρίψη χημικών, τις προσαγωγές, και τα (καταγεγραμμένα και ειδεχθή) βασανιστήρια φοιτητριών και φοιτητών μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου”.

“Μέσα από το παράλληλο σύμπαν της «τηλεκπαίδευσης» αναγκαζόμαστε να βλέπουμε σε ζωντανή σύνδεση τον βιασμό του πανεπιστήμιου από την κυβέρνηση,  που φτάνει πλέον στα όρια της εγκληματικής βίας και της εξώφθαλμης υποκρισίας!” σημειώνει η ανακοίνωση και καταλήγει:

“Μένουμε ακλόνητα δίπλα στις φοιτήτριες και τους φοιτητές που αγωνίζονται. Μαζί θ’ αποτρέψουμε τη σχεδιαζόμενη διάλυση του δημόσιου πανεπιστημίου και ολόκληρης της κοινωνίας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου