24 Φεβρουαρίου 2021

Αυξάνονται οι αναφορές για εμβολιασμούς εκτός σειράς: Εκτός από την αναφορά στον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και σύζυγος μέλους της Επιτροπής Εμβολιασμών αναφέρθηκε ότι εμβολιάστηκε εκτός σειράς - Τι απάντησε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Συνεχίζονται να αυξάνονται οι αναφορές για εμβολιασμούς «κατά προτεραιότητα» και «εκτός σειράς». Μετά την καταγγελία ότι ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, εμβολιάστηκε εκτός σειράς και χωρίς να πληρεί τα ηλικιακά κριτήρια - γεγονός που επιβεβαίωσε ο ίδιος - ακόμα ένα περιστατικό έγινε γνωστό και αφορά σύζυγο μέλους της επιτροπής εμβολιασμών.

Aris Oikonomou/ SOOC

Το αίτημα του προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου  να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι αιρετοί φέρεται να ικανοποίησε ο 56χρονος «γαλάζιος» περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος. Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου φέρεται να μην  δίστασε και να εμβολιάστηκε εκτός σειράς και χωρίς να πληροί τα ηλικιακά κριτήρια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ ο κ. Χατζημάρκος ταξίδευσε την περασμένη Κυριακή στη Χάλκη με ιδιωτικό σκάφος, όπου έκανε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Μάλιστα η καταγραφή των στοιχείων ΑΜΚΑ του Γιώργου Χατζημάρκου έγινε σε χειρόγραφη κατάσταση και όχι ηλεκτρονικά.

Όπως γράφει το skyrodos.gr: «Η υπεύθυνη γιατρός του Ιατρείου της Χάλκης κ. Αρβανιτίδου μιλώντας στον sky όχι μόνο επιβεβαίωσε τον εμβολιασμό του κ. Χατζημάρκου, αποκάλυψε ακόμη πως ο ίδιος ήταν σε κατάσταση που παρέδωσε στην ίδια ο δήμος με τα ονόματα των δημοτών και μάλιστα πριν από την ημέρα των εμβολίων. Επομένως δεν εμβολιάστηκε με επιπλέον δόση που περίσσεψε λόγω κάποιας απουσίας ή άρνησης πολίτη να εμβολιασθεί: Το όνομα του μπήκε στην κατάσταση και η διαδικασία ακολουθήθηκε χωρίς καμιά αναστολή. Μια σημαντική λεπτομέρεια που μειώνει την άποψη πως τα εμβόλια περίσσευαν και επομένως δόθηκε η δόση για να μην …πεταχτεί: Στην Χάλκη ήταν ζευγάρι με καταγωγή από εκεί, που ήθελε να εμβολιασθεί αλλά οι δόσεις είχαν τελειώσει!!».

«Έγινε τυχαία με αδιάθετη δόση»

Σε δήλωσή του ο κ. Χατζημάρκος παραδέχεται ότι εμβολιάστηκε κατ’ εξαίρεση, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι έγινε τυχαία και με δόση η οποία ήταν αδιάθετη από ήδη χρησιμοποιημένο φιαλίδιο το οποίο θα απορρίπτετο.

Συγκεκριμένα η δήλωση του:

Βρέθηκα στη Χάλκη την περασμένη Κυριακή, σε προγραμματισμένο ταξίδι για λόγους υπηρεσιακούς. Το μεσημέρι της Κυριακής και ενώ βρισκόμουν στο Δημαρχείο του νησιού σε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Χάλκης και συνεργάτες του, ενημερώθηκα ότι η διαδικασία εμβολιασμού των κατοίκων τoυ νησιού  είχε ολοκληρωθεί και υπήρξαν αδιάθετες δόσεις, οι οποίες  κατ’ εφαρμογή της  προβλεπόμενης διαδικασίας του μηχανισμού αναπλήρωσης έπρεπε να χρησιμοποιηθούν.

Επισκέφθηκα το Ιατρείο του νησιού και αφού έλαβα τη διαβεβαίωση ότι κανένας κάτοικος του νησιού που το επιθυμούσε δεν έμεινε χωρίς εμβόλιο,   δέχθηκα την  προτελευταία εκ των αδιάθετων  δόσεων (από ήδη χρησιμοποιημένο φιαλίδιο το οποίο θα απορρίπτετο) μαζί με άλλους  συμπολίτες μου,  προτού το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναχωρήσει από το νησί.

Ουδέποτε θα μπορούσα να διανοηθώ να στερήσω το εμβόλιο από συνάνθρωπο μου όπως  και δεν έκανα.  Κατά συνέπεια, η δήθεν «είδηση»  την οποία εκ  του  πονηρού ανήρτησε γνωστό και μη εξαιρετέο  τοπικό μέσο,  το οποίο με κάθε ευκαιρία εκτοξεύει λάσπη εναντίον μου με στόχο τη δημιουργία ψευδών εις βάρος μου εντυπώσεων, και  εναντίον του οποίου ήδη εκκρεμούν προσφυγές μου στη δικαιοσύνη,   και η οποία αναπαράγεται από  συγκεκριμένα μέσα που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά μια περίοδο κατά την οποία η κοινή γνώμη είναι ιδιαιτέρως ευάλωτη, είναι παντελώς διαστρεβλωμένη και ανακριβής», καταλήγει ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

Σύζυγος μέλους της επιτροπής εμβολιασμών εμβολιάστηκε εκτός σειράς

Την ίδια ώρα που έγιναν γνωστά τα παραπάνω, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, σύζυγος μέλους της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών εμβολιάστηκε εκτός λίστας, χωρίς να είναι δικαιούχος εμβολιασμού. Πρόκειται για συνταξιούχο υγειονομικό σε δημόσιο νοσοκομείο σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε το μέλος.

Για το ζήτημα το εμβολιασμών εκτός σειράς,  ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού, Θανάσης Κοντογεώργης, μιλώντας στο ίδιο κανάλι, υποστήριξε πως ποτέ δεν έχει αφεθεί χωρίς έλεγχο κάποια περίπτωση που έχει περιέλθει στη γνώση τους. Το ίδιο θα γίνει και στην περίπτωση του εμβολιασμού του συζύγου του μέλους της επιτροπής.

«Η πολιτεία έχει εκπονήσει ένα οργανωμένο σχέδιο για τους εμβολιασμούς σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας. Το ότι μπορεί κάποιοι να καταχρώνται κάποιες διαδικασίες είναι λάθος, πρέπει να επιδεικνύουμε κοινωνική συνείδηση», ανέφερε. Ό,τι παρεμβάσεις γίνονται αφορούν στην επιβολή κυρώσεων από το υπουργείο υγείας, εξήγησε.

«Το ζήτημα της διαφάνειας είναι πρώτιστο, το πρόγραμμα προχωράει με πολύ καλό βηματισμό», είπε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου