29 Οκτωβρίου 2020

Σύρος: Παρέμβαση για την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από το ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ (ΠΡΩΗΝ) ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Παρέμβαση Σ.Υ.Ν.Α.Ν.Κ. για την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. 


Με την αρ.122/2019 Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου στις 21-10-2019 , συστάθηκε Γνωμοδοτική Επιτροπή για την επεξεργασία του σχεδίου τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν αιτημάτων μελών και σχετικής Απόφασης Γενικής Συνέλευσής μας, πρέπει στην Επιτροπή να συμπεριληφθούν όσοι εκπρόσωποι κλαδικών σωματείων, κάνουν σχετικό αίτημα.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα, ένα χρόνο ακριβώς μετά από την Σύσταση αυτής της Γνωμοδοτικής Επιτροπής, δεν έχει συνεδριάσει ούτε μία φορά, ενώ παρά τις συνεχείς έγγραφες οχλήσεις μας, δεν έχουν δοθεί στον Σύλλογο Υπαλλήλων των Περιφερειακών Ενοτήτων Κυκλάδων οι προτάσεις της Διοίκησης, σχετικά με την τροποποίηση του Οργανισμού.

Αντίθετα κυκλοφορούν φήμες για συγχωνεύσεις - καταργήσεις οργανικών μονάδων οι οποίες αν αληθεύουν θα προκαλέσουν σοβαρές δυσλειτουργίες ενώ δημιουργούν έντονες ανησυχίες στους εργαζομένους καθώς όπως έχουμε τονίσει ως Σύλλογος, καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανικών μονάδων εγκυμονούν κινδύνους για τους υπαλλήλους που υπηρετούν σε αυτές.

Υπενθυμίζουμε την έως σήμερα πλήρης αντιστοίχιση Υπηρεσιών σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, για ευνόητους λόγους και επισημαίνουμε ότι τυχόν κινήσεις για υποβάθμιση των υπηρεσιών στις Κυκλάδες και τυχόν μη πλήρης αντιστοίχιση Υπηρεσιών στους Δύο Νομούς, εις βάρος των Κυκλάδων θα δημιουργήσει -με ευθύνη σας- αξεπέραστα προβλήματα.

Όπως είναι αντιληπτό, το θέμα της τροποποίησης του Οργανισμού είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να στηρίζεται στην απαραίτητη διαφάνεια. Επειδή ως εργαζόμενοι και ως Σύλλογος έχουμε αποδείξει κατά το παρελθόν, ότι έχουμε ουσιαστικά συμβάλλει με συγκεκριμένες προτάσεις στην λειτουργία της Περιφέρειας και την συγκρότηση του Οργανισμού της, σας καλούμε :

1) Να πραγματοποιηθεί επιτέλους συνάντηση μεταξύ του Συλλόγου και της Διοίκησης και να δοθούν στον Σύλλογο Υπαλλήλων των Περιφερειακών Ενοτήτων Κυκλάδων, οι προτάσεις της Διοίκησης σχετικά με την τροποποίηση του Οργανισμού ώστε να σταματήσει η έρπουσα φημολογία που δημιουργεί προβληματισμό στους εργαζόμενους της Περιφέρειας .

2) Να συμπεριληφθούν στην παραπάνω Επιτροπή και εκπρόσωποι και άλλων κλαδικών Σωματείων.

3) Να συνεδριάσει επιτέλους η Επιτροπή και να προχωρήσουν άμεσα όλες οι διαδικασίες για την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφόρηση και διευκρίνηση.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου