30 Οκτωβρίου 2023

Το Ισραήλ έχει χάσει για πάντα το δίκιο του - Της Caitlin Johnstone*


Λυπάμαι αν αυτό με κάνει έναν κακό τρομοκράτη που αγαπάει τους βιασμούς μωρών, αλλά κατά την ταπεινή μου γνώμη οι γενοκτονικές σφαγές είναι κακές.

Το Ισραήλ και οι σύμμαχοί του γλιτώνουν πολλά με το να εμφανίζουν αυτό που γίνεται ως “πόλεμο”. Δεν είναι πόλεμος. Το Ισραήλ εκτοξεύει στρατιωτικά εκρηκτικά υψηλής τεχνολογίας σε κτίρια αμάχων μέσα σε ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης, ενώ η Χαμάς ανταπαντά με πυροτεχνήματα που προκαλούν ελαφρές υλικές ζημιές. Αυτό δεν είναι πόλεμος, είναι σφαγή.

Αναστατώθηκα όταν είδα ότι το Ισραήλ έχει σκοτώσει επτά χιλιάδες ανθρώπους στους βομβαρδισμούς του στη Γάζα, αλλά μετά ένας έξυπνος απολογητής του Ισραήλ μου είπε ότι η Χαμάς μπορεί να υπερβάλλει με αυτούς τους αριθμούς, και ίσως να είναι περίπου τέσσερις χιλιάδες, οπότε είναι μια χαρά.

Ποιος ηλίθιος ανεγκέφαλος, που το μυαλό του έχει γίνει κιμάς, μπορεί πραγματικά να κοιτάξει τις δορυφορικές εικόνες των ζημιών που προκλήθηκαν από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές και να πιστέψει ότι η Γάζα λέει ψέματα για τον αριθμό των νεκρών της;


Κοιτάξτε, είναι πολύ απλό: αν στα λόγια λέτε “δεν στοχεύουμε αμάχους, στοχεύουμε τη Χαμάς”, αλλά οι πράξεις σας λένε ότι επιβάλλετε πόλεμο πολιορκίας στον άμαχο πληθυσμό και βομβαρδίζετε ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα μετατρέποντάς τα σε ερείπια, τότε δεν στοχεύετε πραγματικά τη Χαμάς.

Το ζήτημα Ισραήλ – Παλαιστίνη είναι μια πολύ περίπλοκη, συγκεχυμένη, εξαιρετικά διαφορετική συζήτηση μεταξύ εκείνων που πιστεύουν ότι η δολοφονία χιλιάδων παιδιών είναι μια χαρά να συμβαίνει, και εκείνων που δεν το δέχονται.

Πρόκειται για μια πολύ περίπλοκη γενοκτονική σφαγή. Η πιο περίπλοκη γενοκτονική σφαγή στην ιστορία των γενοκτονικών σφαγών. Υπάρχουν δύο πλευρές σε αυτή τη γενοκτονική σφαγή. Αυτή η γενοκτονική σφαγή απαιτεί να κάνουμε διαφορποιήσεις.

Ένας φυσιολογικός άνθρωπος: Το Ισραήλ σκοτώνει χιλιάδες παιδιά αυτή τη στιγμή που μιλάμε.

Ένας παράφρων φανατικός: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΕ ΤΗ ΧΑΜΑΣ;

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ το ΒΙΝΤΕΟ της εικόνας

Οι απολογητές του Ισραήλ είναι οι χειρότεροι. Οι απολύτως χειρότεροι. Έχω έρθει σε αντιπαράθεση με αμέτρητες πολιτικές παρατάξεις όλα αυτά τα χρόνια και δεν έχω συναντήσει ποτέ μια ομάδα τόσο βαθιά ηθικά χρεοκοπημένη και ψυχολογικά παραμορφωμένη. Είναι τόσο απαίσιοι που η απολογία τους στην πραγματικότητα βλάπτει την εικόνα του Ισραήλ. Τίποτα δεν θα επιβεβαιώσει την ηθική ορθότητα της αντίθεσής σας στο Ισραήλ περισσότερο από το να αλληλεπιδράσετε με απολογητές του Ισραήλ στο διαδίκτυο.

Συνεχίζει να με εκπλήσσει το γεγονός ότι οι απολογητές του Ισραήλ εξακολουθούν να περιμένουν να τους πάρουμε στα σοβαρά. Το Ισραήλ σφαγιάζει παιδιά κατά χιλιάδες και μετατρέπει τη Γάζα σε ερείπια και εξακολουθούν να περιμένουν να τους ακούσετε υπομονετικά όταν υπερασπίζονται τις ενέργειές του. Στην πραγματικότητα αρχίζει να γίνεται εντελώς νοσηρό.

Τον παλιό καιρό οι δολοφόνοι κακοποιοί απλά άρπαζαν όποια γη ήθελαν και σκότωναν όποιον προσπαθούσε να τους σταματήσει. Αυτό εξακολουθεί να συμβαίνει και σήμερα, αλλά τώρα οι κακοποιοί πρέπει να επινοούν δικαιολογίες που ακούγονται φιλελεύθερες και επιζητούν τη συμπάθεια, όπως “η διάδοση της ελευθερίας και της δημοκρατίας” ή “το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του”.

Το Ισραήλ έχει χάσει το δίκιο του. Τα επιχειρήματά του έχουν ηττηθεί. Μόνιμα. Δεν υπάρχει επιστροφή από αυτό.

Πηγή: Caitlin Johnstone

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου