Ενώ οι νεκροί σε Συρία και Τουρκία έχουν ήδη ξεπεράσει τους δύο χιλιάδες, με μια λιτή ανακοίνωση η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) δηλώνει έτοιμη η ίδια και καλεί τις Ενώσεις Γιατρών ανά την Ελλάδα να δηλώσουν πρόθυμα μέλη τους ώστε να μεταβούν στην Τουρκία ή/και τη Συρία και να προσφέρουν ιατρική βήθεια!
Οι μαχόμενοι/ες γιατροί και υγειονομικοί ξανά στην πρώτη γραμμή για τη ζωή, έτοιμοι να σώσουν ζωές και στις δυο πλευρές ακτές του Αιγαίου!
Μαζί με τα ολοένα και περισσότερα εργατικά σωματεία που προχωρούν σε κινήσεις αλληλεγγύης ευχόμαστε να ζήσουμε έναν σεισμό ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης που θα ενώσει τους λαούς της περιοχής!
Οι εργαζόμενοι άνθρωποι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν.
Μπράβο
στους γιατρούς της ΟΕΝΓΕ!@Οενγε Οενγε
"Η ΟΕΝΓΕ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας που αυτή τη στιγμή χρειάζονται επείγουσα και συντονισμένη διεθνή βοήθεια για τη διάσωση των αγνοούμενων και την ουσιαστική στήριξη των πληγέντων.
Συγκλονισμένοι παρακολουθούμε τις εικόνες, ειδικά από την περιοχή στο επίκεντρο του σεισμού που για μια ακόμη φορά τα φυσικά φαινόμενα έχουν θύμα τον φτωχό λαό.
Είμαστε σε επικοινωνία με το ελληνικό υπουργείο υγείας και στη διάθεση των αρμοδίων αρχών ώστε να προσφέρουμε απαραίτητη ιατρική βοήθεια με ομάδα γιατρών που άμεσα θα συγκροτησουμε. Προχωρούμε επίσης και καλούμε και τις Ενώσεις Γιατρών σε όλη την Ελλάδα σε συγκέντρωση και υλικής βοήθειας με αγαθά που είναι απολύτως απαραίτητα αυτές τις ώρες. Στην ιστοσελίδα της ΟΕΝΓΕ oengegr.com μπορούν όλοι οι συνάδελφοι να δηλώσουν με ποιο τρόπο μπορούν να βοηθήσουν, είτε με φυσική παρουσία στον τόπο της καταστροφής είτε με κάθε άλλο πρόσφορο μέσο.
Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων, τις ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Η αλληλεγγύη θα νικήσει."
*****
-ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ κι ένα σχετικό σχόλιο του δικηγόρου Θαν. Καμπαγιάννη:
"Η νοτιοανατολική Μεσόγειος αποτελεί ένα γεωγραφικό και πολιτισμικό συνεχές, ό,τι κι αν λένε τα σύνορα και οι εθνικές αφηγήσεις. Όπως στον πόλεμο το 40 οι νησιώτες του Αιγαίου κατέφυγαν στα παράλια της Μ. Ασίας και το Χαλέπι της Συρίας, έτσι σήμερα οι πρόσφυγες των πολέμων και των καταστροφών που μαστίζουν την περιοχή κάνουν το αντίστροφο ταξίδι, στα βήματα των μικρασιατών προσφύγων του 1922. Ο μεγάλος σεισμός που χτύπησε τη ΝΑ Τουρκία, το Κουρδιστάν και τη Συρία, αλλά και τα νεκρά γυναικόπαιδα στη Λέρο, μας θυμίζουν την κοινή μοίρα που ορίζει τους λαούς της περιοχής. Το να μείνουμε άνθρωποι σήμερα σημαίνει να μην συνηθίσουμε στον θάνατο και να χτίσουμε ένα εμείς που συμπονάει πέρα από τα σύνορα.".
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου