12 Ιουλίου 2020

«Γη και ύδωρ» από το νομοσχέδιο Κεραμέως στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια - Κάποια από αυτά χρηματοδοτούν τη Νέα Δημοκρατία!

Ύποπτες συναλλαγές της Νέας Δημοκρατίας με εκπαιδευτικά ιδρύματα καταγγέλλει η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΙΕΛΕ), υπό την απειλή «Νομοσχεδίου - εργασιακού Αρμαγεδώνα» που φαίνεται να επιφέρει σαρωτικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις μεταξύ εκπαιδευτικών και ιδιοκτητών. Στο επίκεντρο των καταγγελιών βρίσκεται η ύποπτη σχέση που φανερώνει έγγραφο στην Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής , σύμφωνα με το οποίο ιδιοκτήτες ιδιωτικών εκπαιδευτήριων χρηματοδοτούν σε συστηματική βάση το κυβερνών κόμμα. Την ίδια στιγμή η προώθηση νομοσχεδίου που αποδεσμεύει την δραστηριότητα των εν λόγω σχολείων από την εποπτεία του Υπουργείου, εγείρει σοβαρά ερωτηματικά.

Περισσότερα στο εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ του thepressproject: https://thepressproject.gr/gi-ke-ydor-apo-to-nomoschedio-kerameos-sta-idiotika-ekpedeftiria-pou-chrimatodotoun-tin-nea-dimokratia/

Πάντως, τα στοιχεία της τελευταίας έρευνας (2018) του κλαδικού ινστιτούτου τής ΟΙΕΛΕ, στην οποία έλαβαν μέρος 1.500 ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, αποκαλύπτουν την «εκτεταμένη ανομία στα ιδιωτικά σχολεία», την οποία η Ομοσπονδία έχει πολλές φορές καταγγείλει, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στο σάιτ της, www.oiele.gr.


Στο σάϊτ της ΟΙΕΛΕ μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε κείμενο ανάλυσης των επιπτώσεων του νομοσχεδίου Κεραμέως στην ιδιωτική εκπαίδευση και στους εκπαιδευτικούς, που έχει επιμεληθεί το Προεδρείο της ΟΙΕΛΕ σε συνεργασία με τους νομικούς παραστάτες της Ομοσπονδίας Γ. Μελισσάρη και Κ. Λαϊνά (https://www.oiele.gr/oi-epiptoseis-tou-nomoschediou-kerameos-stin-idiotiki-ekpaidefsi-kai-stous-ekpaideftikous/).

Θα είχε ένα ενδιαφέρον, σε όσα νησιά μας υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία όλων των βαθμίδων, για το ποια είναι η γνώμη των σωματείων, αν υπάρχουν, των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ή, αν δεν υπάρχουν σωματεία, με κάποιο τρόπο να εκφραστεί η γνώμη, έστω και μεμονωμένα, των ίδιων των εργαζομένων στα ιδιωτικά σχολεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου