25 Μαρτίου 2021

Κάλεσμα για να συγκροτηθεί Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα

Μια σημαντική πρωτοβουλία λαμβάνουν δικηγόροι και νομικοί που παρενέβησαν τις τελευταίες εβδομάδες στον δημόσιο διάλογο για τα δικαιώματα των κρατουμένων και την υπόθεση της απεργίας πείνας του κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Εν όψει της εντεινόμενης προσβολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων κάθε πολίτη, ολόκληρου του λαού, της ασυδοσίας των δυνάμεων καταστολής και της αφωνίας της θεσμικής ηγεσίας των Δικηγορικών Συλλόγων, η κινητοποίηση αυτή δεν πρέπει να σταματήσει. Τουναντίον, πρέπει σήμερα να διευρύνουμε το πεδίο δράσης (...)» αναφέρει το κάλεσμα.

Γι' αυτό απευθύνουν κάλεσμα, «πρώτα σε όσες και όσους υπέγραψαν τις εκκλήσεις για την υπόθεση της απεργίας πείνας, τοποθετήθηκαν, διαδήλωσαν, δέχτηκαν στα σώματά τους την κρατική καταστολή, αλλά και παραπέρα σε κάθε προοδευτικό νομικό που αντιλαμβάνεται την εξελισσόμενη απειλή για τα δημοκρατικά δικαιώματα».

Φιλοδοξία της πρωτοβουλία είναι το κάλεσμα να καταλήξει σε μια ανοιχτή διαδικτυακή συνάντηση, όπου «θα συγκροτήσουμε την Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα και θα ξεκινήσουμε τη δράση της, απευθύνοντας ταυτόχρονα έκκληση συντονισμού σε φορείς, συλλογικότητες και άτομα που επιθυμούν και εκείνοι να δώσουν την ίδια μάχη».

Σαν πρώτο βήμα καλούν στη συνυπογραφή του καλέσματος.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου