17 Μαρτίου 2021

Χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους για στήριξη στο ΕΣΥ, με αίτημα την επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν στους δρόμους της Αθήνας το απόγευμα της Τετάρτης με αίτημα την στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας που βρίσκεται σε ασφυκτική κατάσταση αλλά και των εργαζόμενων σε αυτό που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή χωρίς ουσιαστικά μέτρα, ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας στη χώρα μας. «Με καταστολή δε βγαίνει η πανδημία, κάντε προσλήψεις στα νοσοκομεία» ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν στη μεγάλη συγκέντρωση.


Αλέξανδρος Γαστεράτος/ TPP

Οι διαδηλωτές, που συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και πραγματοποίησαν πορεία προς το Σύνταγμα, είχαν ως βασικό αίτημα την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και παράλληλα στράφηκαν κατά του κρατικού αυταρχισμού και της καταστολής η οποία έχει κορυφωθεί τις τελευταίες βδομάδες με πρόσχημα την πανδημία.

Στη συγκέντρωση χαιρετισμούς απεύθυναν εκπρόσωποι Σωματείων Εργαζομένων Υγειονομικών. Ο Κώστας Καταραχιάς, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον «Άγιο Σάββα», κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις του υπουργείου για τη μη ανανέωση της σύμβασης και την απόλυσή του. Μήνυμα μάχης και αισιοδοξίας έστειλε ο Γιώργος Σιδέρης, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ. «Το κεφάλι ψηλά, θα τα καταφέρουμε, θα νικήσουμε», είπε χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση.

Η συνέχεια του ρεπορτάζ με ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ, ΕΔΩ.

Περισσότερα ρεπορτάζ με ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ για τις σημερινές κινητοποιήσεις, ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου