24 Μαρτίου 2021

Νοσοκομείο "Άγιος Σάββας" σήμερα, 24/3: «Όχι» στην απόλυση του Κ. Καταραχιά από τους εργαζόμενους - Νέα δίωξη σε γιατρό

Η κινητοποίηση γίνεται ενάντια στην απόλυση του γιατρού και πρόεδρου του συλλόγου τους Κώστα Καταραχιά


«Έγκλημα κατά της δημόσιας υγείας η απόλυση γιατρού του ΕΣΥ εν μέσω πανδημίας» τονίζουν  οι εργαζόμενοι στον «Άγιο Σάββα» με νέα κινητοποίηση στην πύλη του νοσοκομείου

Η κινητοποίηση γίνεται ενάντια στην απόλυση του γιατρού και πρόεδρου του συλλόγου τους Κώστα Καταραχιά, που θα γίνει στις 31 Μαρτίου, με τους εργαζόμενους να έχουν συγκεντρωθεί στην πύλη του νοσοκομείου και φωνάζουν συνθήματα, ενώ ετοιμάζονται να δώσουν ανοιχτή συνέντευξη τύπου.


Ο Κώστας Καταραχιάς στη συγκέντρωση στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» @Αλέξανδρος Γαστεράτος/ TPP

 

«Συμφωνείτε κ.κ. υπουργοί Υγείας με την απόλυση του Κ. Καταραχιά από την Διοίκηση του Αγίου Σάββα, με μόνο κριτήριο την συνδικαλιστική του δράση;» είναι η ερώτηση που συνεχίζουν να θέτουν οι εργαζόμενοι στον «Άγιο Σάββα».

«Στις 18 Μάρτη εκατοντάδες απεργοί με την παρουσία και  βουλευτών  από το ΚΚΕ και το ΜΕΡΑ 25, περίμεναν για ώρες μια ολιγόλεπτη συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αλλά αυτή δεν έγινε ποτέ με φτηνές δικαιολογίες ακόμα και με τον εμπαιγμό των παρευρισκόμενων βουλευτών από την ηγεσία του Υπουργείου» υπογραμμίζουν.

«Υπενθυμίζουμε το αυτονόητο: Απόλυση γιατρού του ΕΣΥ μέσα στην πιο κρίσιμη και θανατηφόρα στιγμή της πανδημίας ισοδυναμεί με έγκλημα κατά της δημόσιας υγείας» υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους και καλούν σε δημόσια τοποθέτηση την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ή εκπροσώπους τους, την ηγεσία της 1ης ΥΠΕ, και την Διοίκηση του «Αγίου Σάββα». 

Το παρακάτω από το twitter του γιατρού P.G. Papanikolaou:

Καλημέρα από τον "Άγιο Σάββα" όπου ο @Vkikilias (που υποτίθεται ότι τάχαμου ικετεύει τους γιατρούς να προστρέξουν να βοηθήσουν το ΕΣΥ) απολύει τον γιατρό πρόεδρο του σωματείου για να ικανοποιήσει τα καπρίτσια της κυρίας διοικήτριας την οποία επέβαλε στον υπουργό το μέγαρο Μαξίμου
 
 
Υπενθυμίζουμε και άλλη μία δίωξη γιατρού:

Δίωξη Α. Σιούλη: Στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του ΑΧΕΠΑ


Στάση εργασίας την Τετάρτη 24 Μαρτίου από τις 9.00 ως τις 12.00 και παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του ΑΧΕΠΑ στις 9.30 μαζί με τα σωματεία εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ και άλλων νοσοκομείων της πόλης εξήγγειλε η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, σε ένδειξη συμπαράστασης στον Α. Σιούλη.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Το ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την κλήση του μέλους του προεδρείου Α. Σιούλη για προκαταρκτική εξέταση στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας που εκδόθηκε μετά αίτημα του Διοικητή του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Παναγιώτη Παντελιάδη.

Πρόκειται για μια δίωξη που έρχεται να προστεθεί στις τόσες διώξεις που έχουν προηγηθεί (της προέδρου της ΟΕΝΓΕ, της προέδρου της ΕΝΙΘ, του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ και των προέδρων των σωματείων εργαζομένων νοσοκομείων). Στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει τα στόματα όσων αναδεικνύουν τα προβλήματα στα νοσοκομεία και να κρύψει τις εγκληματικές της ευθύνες στην διαχείριση της πανδημίας.

Οι υγειονομικοί ούτε φιμώνονται, ούτε τρομοκρατούνται.
Θα συνεχίσουν να πράττουν το καθήκον τους για την υγεία του λαού.
Θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για τα αυτονόητα».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου