Αλία Καμαρά: Από πρόσφυγας στην Μόρια… μεσοεπιθετικός στον Πανιώνιο
Την απόκτηση του 22χρονου μεσοεπιθετικού από τη Γουινέα, Αλία Καμαρά, ανακοίνωσε ο Πανιώνιος. Η μεταγραφή του Καμαρά είναι ξεχωριστή καθώς ο ίδιος έχει μια φοβερή και ιδιαίτερα ξεχωριστή ιστορία μιας ήρθε – όπως χιλιάδες πρόσφυγες – στην Ελλάδα από την Τουρκία με μια βάρκα καταλήγοντας στη δομή της Μόριας.
Ο Καμαρά σε ηλικία 17 ετών εξαπατήθηκε από επιτήδειους που του έδωσαν υποσχέσεις για μεταγραφή και βρέθηκε από την πατρίδα του στην Τουρκία και τον άφησε στα…. κρύα του λουτρού χωρίς διαβατήριο και χρήματα.
Ο Αλία τότε αναγκάστηκε να μπει σε μια βάρκα βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του και από την γειτονική χώρα να βρεθεί στην δομή της Μόριας. Ρισκάροντας τα πάντα για να εκπληρώσει το όνειρο του, να παίξει ποδόσφαιρο.
Δύο άνθρωποι άκουσαν την ιστορία του και όπως αναφέρει ο Πανιώνιος στην ανακοίνωσή του ύστερα από αρκετές προσπάθειες ο 22χρονος κατάφερε να βγάλει δελτίο ποδοσφαιριστή από την ΕΠΟ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πανιωνίου για την απόκτηση του Καμαρά και η ξεχωριστή του ιστορία σε μια διαφορετική ανακοίνωση από τις συνηθισμένες:
O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ. ΣΜΥΡΝΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του 22χρονου μεσοεπιθετικού Αλία Καμαρά με καταγωγή από την Γουινέα.
Ο Αλία Καμαρά δεν αποτελεί μια συνηθισμένη περίπτωση απόκτησης ποδοσφαιριστή, για αυτό το λόγο και η ανακοίνωση αυτή δεν θα έχει την ίδια μορφή με όλες τις άλλες.
Πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος σε ηλικία 17 ετών εξαπατήθηκε από επιτήδειους που του έδωσαν υποσχέσεις για μεταγραφή και βρέθηκε από την πατρίδα του στην Τουρκία και τον άφησε στα…. κρύα του λουτρού χωρίς διαβατήριο και χρήματα.
Ο Αλία τότε αναγκάστηκε να μπει σε μια βάρκα βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του και από την γειτονική χώρα να βρεθεί στην δομή της Μόριας. Ρισκάροντας τα πάντα για να εκπληρώσει το όνειρο του, να παίξει ποδόσφαιρο.
Στην χώρα μας και κατά την παρουσία του στην Ελλάδα είχε την ευλογία να γνωρίσει την κα. Μαρία και τον κο. Δημήτρη οι οποίοι άκουσαν την ιστορία του και αποφάσισαν να τον βοηθήσουν σε όλα. Και τα κατάφεραν. Δεν είναι τυχαίο ότι σε συνέντευξη του κατά το παρελθόν τους χαρακτήρισε ως γονείς του.
Ύστερα από αρκετές προσπάθειες με την ελληνική γραφειοκρατία κατάφερε να αποκτήσει δελτίο ποδοσφαιριστή από την ΕΠΟ και κάπως έτσι είδε το όνειρο του να αποκτά σάρκα και οστά.
Ως σύλλογος σημαιοφόρος της προσφυγιάς δεν μπορούμε παρά να είμαστε περήφανοι που έχουμε τον Αλία στις τάξεις μας.
ΠΗΓΗ: 3pointmagazine
ΣΗΜΕΙΩΣΗ altersyros:
Πιο αναλυτικά για την ιστορία του νεαρού ποδοσφαιριστή, μπορείτε να διαβάσετε σε ένα παλαιότερο ρεπορτάζ από το Κουτί της Πανδώρας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου